(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Rohlíky ze slánku

Potřebné ingredience
Slánek: 90g vody, 9g soli, 8 - 10g droždí. Těsto: 400g hladké mouky, 100g pšeničné celozrnné, 40g sádla, 200g vody, lžička sladěnky
Postup přípravy
Na slánek smícháme vodu se solí, poté v ní rozmícháme droždí a dáme do lednice na 4 hodiny až 5 dní). Ze všech surovin vypracujeme těsto (tuk až po hnětení 10 - 15 min.). Necháme 1 - 2 hodiny kynout. Rozdělíme na kousky, necháme chvíli odpočinout umotáme rohlíky. Necháme na plechu ještě chvíli kynout. Potřeme vejcem. Pečeme ve vyhřáté troubě 200 - 220°C asi 15 min. Z webu vune-chleba.cz, od paní Gottwaldové.

...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé